Spaden i jorden

Jag har grävt land! Första lilla grönsakslandet på Häglajvs är numera grävt! Skönt med vädret, att det plötsligt blev vår igen så att det inte var fruset i backen.

landföre

Några plantor grönkål hade jag att sätta ner. Får väl se om de orkar rota sig i kylan, men om inte annat börjar de säkert växa till våren och ger lite skörd innan de nya plantorna börjar komma igång.

Exakt hur grönsaksträdgården ska se ut har jag inte bestämt mig för än, men jag vet att jag vill ha många små plättar. Det känns psykologiskt lättare att kunna gå ut och göra klart en bit när jag får en stund över, istället för att bara hinna en bit i ena hörnet på något jättestort. Varje plätt ska således inte vara större än att jag hinner rensa eller gräva eller plantera den på max en timme. Jag gissar på att ca 70 cm gånger 3-4 meter blir bra. Det andra som är bra med det här tillvägagångssättet är att det det inte behöver finnas någon färdig plan från start. Jag börjar helt enkelt bara i ena hörnet och sen får vi se vart det slutar!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  Arkiv

  Kategorier

  Meta

  Be First to Comment

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *