Djuren

Än så länge är det bara två av djuren, katterna, som har flyttat till Häglajvs.

matkallare

Katterna som bor här heter Tea och Hampus. De har funnit sig väl tillrätta i nya huset. Sovrummet är definitivt favoritrummet. Det enda problemet är att reviret utanför huset var redan bebott av en annan katt! En halv dags envetet ylande och stirrande de tre katterna emellan har förhoppningsvis gett någon klarhet i frågan om vem-som-bestämmer.

Så småningom ska även hästarna få flytta hit, Matulda, ett femtonårigt ardennersto, och Mentha, ett sexårigt haflingersto. Matulda är en inkörd arbetshäst som är van att arbeta i skogen. Hon ska få hjälpa mig att hålla värmen här genom att dra hem ved från skogen. Och lite körning bara för skojs skull blir det nog också! Mentha är under inridning. Det går lite långsamt framåt, men förr eller senare ska vi kunna komma ut på ridturer jag och Mentha!

Efter att bina har rensningsflugit i vår ska de också få flytta hit. Jag invintrade tre samhällen i höstas. Ett var egentligen för svagt, men jag hoppas att alla överlever!

Fyra finullstackor har jag också, Hanne, Elsa-Greta, Ronja och Olga. De går med bagge nu och har förhoppningsvis blivit betäckta. De ska få flytta hit framöver, men först ska jag få ordning på ett ordentligt lammstängsel. Rymmande lamm fick jag nog av förra sommaren…

Höns ska det också bli. Tidigare har jag haft Gotlandshöns men de är så bra på att flyga så de kräver tak på hönsgården för att hållas instängda. Jag funderar på att välja en tyngre ras som inte flyger så bra så att jag istället kan ha hönsen fritt och stängsla in grönsakerna.

Tillsammans med några vänner äger jag Linderrödssvin, så till och från kommer det nog att passera en och annan slaktgris på tillväxt också.